MozillaZine

Firefox replaced my prior version without permission!

User Help for Mozilla Firefox
Dick Guertin
 
Posts: 131
Joined: December 30th, 2004, 3:23 pm

Post Posted January 8th, 2019, 8:51 am

I launched Firefox this morning, and got a bunch of strange screens, including requiring "Safe Mode". When I finally got on, my older version of Firefox was GONE, replaced by the "latest version". As a system's programmer, I find this behavior reprehensible.
Dick.Guertin; Firefox 56.0.2;
Mac OSX 10.10.6; 2.5 Ghz Intel Core I5

Brummelchen
 
Posts: 4540
Joined: March 19th, 2005, 10:51 am

Post Posted January 8th, 2019, 9:00 am

well, you have accepted Mozillas license agreement thus firefox itself updated from vulnerable and not acceptable v56 to current and secure v64. how much this was enforced due your settings or not, i can not speak for OSX. currently i dont see a bug.

maybe RobertJ can enlight you.

therube

User avatar
 
Posts: 20002
Joined: March 10th, 2004, 9:59 pm
Location: Maryland USA

Post Posted January 8th, 2019, 11:20 am

What was you older version?

Anyhow, quite feasible that that can happen, in any manner of ways.
To use older FF, you generally need to take precautions.
(Without precautions, unwanted children & all that go along with that ;-).)
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball CopyURL+ FetchTextURL FlashGot NoScript

Brummelchen
 
Posts: 4540
Joined: March 19th, 2005, 10:51 am

Post Posted January 8th, 2019, 12:30 pm

his signature
Dick.Guertin; Firefox 56.0.2;
Mac OSX 10.10.6; 2.5 Ghz Intel Core I5
users using outdated and vulnerable software probably never will get an answer from me - sticked with the past? stay alone. foe means you are and idiot from my view.

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 122035
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted January 8th, 2019, 2:06 pm

Moving to Firefox Support as no bug has been identified here.

Dick Guertin
 
Posts: 131
Joined: December 30th, 2004, 3:23 pm

Post Posted January 13th, 2019, 5:46 pm

If this has been moved, I'd appreciate the URL of the post at Firefox Support.
Dick.Guertin; Firefox 56.0.2;
Mac OSX 10.10.6; 2.5 Ghz Intel Core I5

Dick Guertin
 
Posts: 131
Joined: December 30th, 2004, 3:23 pm

Post Posted January 13th, 2019, 6:04 pm

Hopefully I've found the post. V65 was horrible for me. Missing the Bookmarks Toolbar was the most visible difference. All my Extensions were gone. ... Anyway, I was able to restore V56 from a backup, including all the settings, which had been moved to a new (different) directory. So, I'm bask to what I know, and feel comfortable using. I've taken protective measures to block replacement of v56. Dick Guertin
Dick.Guertin; Firefox 56.0.2;
Mac OSX 10.10.6; 2.5 Ghz Intel Core I5

mightyglydd

User avatar
 
Posts: 9540
Joined: November 4th, 2006, 7:07 pm
Location: Hollywood Ca.

Post Posted January 13th, 2019, 7:00 pm

Well Fx65 is Beta and does have the waste of space Bookmarks Toolbar, (View/Toolbars or Customize/Toolbars) as does Fx64.
.. soooooooooooooooooooooooooo.. :-k

@ Mozilla always knows what's best for us...
#KeepFightingMichael

Dick Guertin
 
Posts: 131
Joined: December 30th, 2004, 3:23 pm

Post Posted January 14th, 2019, 10:07 am

Fine, but no menton of Extensions, like Cookies Manager, which I need. Also, the other major problem I face is the I've gor five (5) Mac-systems, Two are High-Sierra, two are Yosemite, and one is Snow Leopard (for Power PC stuff). Any change in Bookmarks in one system, is copied to the other four systems (places.sqlite is copied).. I can't run v65 on Snow Leopard. So me 'solution' is to stick with a Firefox that works identically across systems. In my case, Mozilla DOESN'T know what's 'best' for me...
Dick.Guertin; Firefox 56.0.2;
Mac OSX 10.10.6; 2.5 Ghz Intel Core I5

RobertJ
Moderator

User avatar
 
Posts: 10823
Joined: October 15th, 2003, 7:40 pm
Location: Chicago IL/Oconomowoc WI

Post Posted January 14th, 2019, 10:16 am

.
Own two Macs and FF does NOT change versions unless I do it manually. Sounds like you have mis-configured FF.

.
FF 69.0.3 - FF 70b14 - FF 71a - TB 60.8 - Mac OSX 10.13.6
Computers I've used: IBM 7094/UNIVAC 1108/IBM 360/DEC PDP11/DEC VAX-11 780/DEC VAXstation 8000/Sun SPARCstation 2/Mac from 1984 to 2019

Jeromexx
 
Posts: 50
Joined: August 9th, 2014, 6:40 am

Post Posted April 19th, 2019, 3:23 am

I had this problem on Linux

As all Firefox releases are beta versions, it is a scandal to act like this. Even Skype or Google Earth don't do this.
I am with Firefox 52 which is quite stable, as Firefox 66 crashes in less than 1 hour and doesn't do the job with his missing add-ons.

malliz
Folder@Home

User avatar
 
Posts: 43802
Joined: December 7th, 2002, 4:34 am
Location: Australia

Post Posted April 19th, 2019, 3:29 am

Seeing as you are posting with XP and the last version of Firefox for XP was 52.9.0esr I doubt you even had 66 installed :^o
What sort of man would put a known criminal in charge of a major branch of government? Apart from, say, the average voter.
"Terry Pratchett"

Jeromexx
 
Posts: 50
Joined: August 9th, 2014, 6:40 am

Post Posted April 19th, 2019, 4:59 am

Yes I am here on XP but I am also on Linux with Firefox 52.9.0 esr (dual boot with two distinct hard drives) and yesterday I still made a attempt with Firefox 66 using a fresh install of Mint 19.1 and concluded : stay with 52.9.0 blind man !! :?

Brummelchen
 
Posts: 4540
Joined: March 19th, 2005, 10:51 am

Post Posted April 19th, 2019, 5:36 am

as Firefox 66 crashes in less than 1 hour and doesn't do the job with his missing add-ons.

where is your question for help, with crash reports?
if not - rants dont help, we are no complain department!

Return to Firefox Support


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests