MozillaZine

[EXT] S3.Google Translator

Announce and Discuss the Latest Theme and Extension Releases.
pag77
 
Posts: 1259
Joined: December 26th, 2013, 10:46 pm

Post Posted May 6th, 2014, 11:50 pm

S3.Google Translator adds the power of Google Translate’s automatic translations to your browser!
It supports translation of selected text, entered phrase or whole webpage between any of 80+ languages.

New Feature: Language learning!
Now you can not only translate, but also learn the selected language!


https://addons.mozilla.org/addon/s3google-translator/

S3.Google Translator - this extension for Firefox browser make much easy visit of websites on foreign language.

The extension uses the Google translation public API http://translate.google.com/ and therefore it have more than 80 languages which you can use for translation.

Also, the extension able to auto-detect the language of the original text.

There are a lot of simple and complex extensions for Firefox browser but they all have same problem: when translating, the format of selected text is lost, while S3.Google Translator retains the HTML formatting of web pages.

I hope that this extension will be very useful for you.

----
Mozilla’s Pick of the Month: S3.Google Translator
https://blog.mozilla.org/addons/2013/11/01/november-featured-add-ons/
Last edited by pag77 on August 22nd, 2014, 12:45 am, edited 1 time in total.

KarmaQ

User avatar
 
Posts: 329
Joined: October 23rd, 2010, 6:07 pm

Post Posted June 16th, 2014, 6:36 pm

You've created a very nice add-on here, for which, thank you :) If I may, I have a request. How feasible would it be to incorporate a feature from a userscript - Google Translator Tootip Expanded - that displays additional translations for words/phrases? See the image fr a better idea.

Image

pag77
 
Posts: 1259
Joined: December 26th, 2013, 10:46 pm

Post Posted June 16th, 2014, 11:27 pm

for translation a full page this impossible :(
for translation custom text - may be...

KarmaQ

User avatar
 
Posts: 329
Joined: October 23rd, 2010, 6:07 pm

Post Posted June 17th, 2014, 12:46 am

pag77 wrote:for translation a full page this impossible :(
for translation custom text - may be...


Thanks for the reply. It's selected text I'm thinking of. Personally, I have no need of full page translation.

ddmozi
 
Posts: 2
Joined: April 28th, 2009, 2:02 am

Post Posted July 6th, 2014, 12:30 am

thanks for S3GT. Would be nice to have option to use "on the fly translation" with a modifier: if I select text with Ctrl or Alt or shift the S3GT window will appear, but if I select text without the dedicated modifier (normally to copy the text or to transmit it to the search box), then the S3GT will not react.
Thanks!
dany

pag77
 
Posts: 1259
Joined: December 26th, 2013, 10:46 pm

Post Posted July 7th, 2014, 12:10 am

ddmozi wrote:thanks for S3GT. Would be nice to have option to use "on the fly translation" with a modifier: if I select text with Ctrl or Alt or shift the S3GT window will appear, but if I select text without the dedicated modifier (normally to copy the text or to transmit it to the search box), then the S3GT will not react.
Thanks!
dany

yes, I was just thinking about it

pag77
 
Posts: 1259
Joined: December 26th, 2013, 10:46 pm

Post Posted July 14th, 2014, 5:07 am

version 2.18 await approval
https://addons.mozilla.org/addon/s3google-translator/versions/

changes:
added: multi-language panel in google-widget for "translate full page"
added: select text with Alt-key for (automatic) "on the fly translation"
added: button "Copy text to Clipboard"

jariesuicune
 
Posts: 2
Joined: February 3rd, 2014, 5:52 pm

Post Posted July 15th, 2014, 8:26 pm

First off, thank you for this add-on! Wonderful and useful for me, as I use it to help me understand Kanji I don't understand when reading Japanese.

I was wondering about a couple possible features for it, which may be considered useless by some, but still...

-Adding the "Read Phonetically" text, for people that want to see the pronunciation of the words in question

-Having the multiple translations appear, as the translator currently only shows the first translation, which is not always the one you need. (Using GTranslate does require basic understanding of some languages to be useful, such as with Japanese, and often having all the translations is supplies is needed to really know what you are reading; otherwise, the translation can easily be wrong due to how the translator system works)

pag77
 
Posts: 1259
Joined: December 26th, 2013, 10:46 pm

Post Posted July 16th, 2014, 4:11 am

> -Having the multiple translations appear

for translate selection of text?

jariesuicune
 
Posts: 2
Joined: February 3rd, 2014, 5:52 pm

Post Posted July 16th, 2014, 1:41 pm

For example:
If I want to translate "apple" into Japanese, your add-on will only translate it as "アップル" (a transliteration of "apple", but not the Japanese word at all) rather than the correct "林檎", which appears as the second translation on Google Translate.
It would be nice if the translator would list each of the translations Google Translate provides. The area used by the translator easily has enough space to do so. It would be fine if it were an optional setting as well.

pag77
 
Posts: 1259
Joined: December 26th, 2013, 10:46 pm

Post Posted August 13th, 2014, 12:24 am

version 3.01 await approval
https://addons.mozilla.org/addon/s3google-translator/versions/

changes:
added: New Feature: Language learning
Now you can not only translate, but also learn the selected language!


added:Settings:Enable translate on the fly when pressed key: Ctrl or Alt or Alt+Shift
changed: new algorithm and new appearance to display the result for "translate on the fly"

fire.Man
 
Posts: 66
Joined: November 6th, 2009, 7:13 am

Post Posted September 2nd, 2014, 11:32 am

win 7
ff 28
S3.Google Translator 3.01

moz pref plugin.state.flash = 1 breaks this plugin

i'm curious as to why this is?

pag77
 
Posts: 1259
Joined: December 26th, 2013, 10:46 pm

Post Posted September 2nd, 2014, 11:33 pm

plugin.state.flash = 0 --> never activate
plugin.state.flash = 1 --> ask to activate
plugin.state.flash = 2 --> always activate

for translate a full page must be installed and enabled Flash player -- this required for the Google widget

fire.Man
 
Posts: 66
Joined: November 6th, 2009, 7:13 am

Post Posted September 4th, 2014, 9:50 am

there seems to be a conflict with this ext. and Menu Wizard - when both are enabled, the Esc key fails to function

please see thread starting here...
viewtopic.php?p=13747583#p13747583

pag77
 
Posts: 1259
Joined: December 26th, 2013, 10:46 pm

Post Posted September 4th, 2014, 11:05 am

yes, this ESC is set to close the translation panel

Code: Select all
<key id="s3gt-key-text-translate-button-close" keycode="VK_ESCAPE" oncommand="s3gt.action.translate_selection_hide_toolbar();"/>

Return to Extension/Theme Releases


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests