MozillaZine

[Ext] Classic Theme Restorer (Fx 29-56)

Announce and Discuss the Latest Theme and Extension Releases.
FineWine

User avatar
 
Posts: 194
Joined: July 16th, 2004, 12:21 am

Post Posted February 1st, 2018, 2:34 am

Thank You Aris.

I have solved the blurry tab text problem by rewriting the Custom Tab Text Settings with a little bit of yours and some of my code, but the most important bit was I added in: text-shadow: none !important;
2. There are no separators in Fx57+, but CustomCSSforFx project offers a style to replace flexible spaces with separators.

Code: Select all
#main-window:not([customizing]) #nav-bar toolbarspring {
      -moz-appearance: separator !important;
      min-width: 1px !important;
      max-width: 1px !important;
      -moz-margin-start: 1px !important;
    }

Well that certainly is one way of solving the separator line problem, though a little un-nerving whilst in the Customize panel. But till Mozilla re-introduces the Separator line, it will do nicely.
Though strange even after I had removed your CTR add-on from FFQ57, the prefs.js file still made reference to the separator lines and therefore, I presume, still made them appear.

As for the Restart button I will leave that alone for now. You never know someone may come up with some WebExtension code.

Thanks again Aris. Pre your CTR add-on I used chromEdit plus to do all my customisations and then you made it extremely easy for all of us and your GitHub repository is carrying on that tradition. =D>

Aris

User avatar
 
Posts: 3124
Joined: February 27th, 2011, 10:14 am

Post Posted February 1st, 2018, 3:49 am

There are undocumented ways to get separators even without any add-ons or custom code.

The browser preference browser.uiCustomization.state saves and loads the toolbar configuration and keeps items on it not available by default anymore. It also keeps items and positions of uninstalled add-ons in case you reinstall them, so they get their previous position. This can be used to trick Firefox into displaying separators, because they are technically still present, but only hidden from customizing mode.

  1. Open about:config and search for browser.uiCustomization.state.
  2. Copy and paste the string content into a text file.
  3. Inside the (probably long) text string you will find an area, that looks like this
    Code: Select all
    ...,"nav-bar":["back-button","forward-button","stop-reload-button","home-button","urlbar-container",....
  4. "Create" a separator by adding customizableui-special-separator[random_4_digits] inside toolbars configuration area, so it looks like this
    Code: Select all
    ...,"nav-bar":["back-button","forward-button","stop-reload-button","customizableui-special-separator1957","home-button","urlbar-container",....
  5. Copy the new string back into browser.uiCustomization.state and restart Firefox.

Your previous browser.uiCustomization.state contained some separators added by CTR in the past and carried them over to Fx57+. Creating a new profile removed that prefs content, but it can be restored. :mrgreen:

Image

FineWine

User avatar
 
Posts: 194
Joined: July 16th, 2004, 12:21 am

Post Posted February 1st, 2018, 1:51 pm

Thanks Aris - customising the about:config, browser.uiCustomization.state did not work.

BUT what did work was customising the prefs.js file and editing the browser.uiCustomization.state line. Where there was the entry "customizableui-special-spring**" I changed to "customizableui-special-separator** NOTE: doing it this way also updated the about:config entry.

Then within my userChrome.css file I did this:
Code: Select all
/* Highlight toolbarseparator lines */

#personal-bookmarks #PlacesToolbar toolbarseparator {
   margin : 2px 0.2em;
   border-right : 1px dotted ThreeDHighlight;
   border-left : 1px dotted ThreeDShadow;
   width : 1px;
   background : #000000 !important;
   }

#PersonalToolbar toolbarseparator {
   margin : 2px 0.2em;
   border-right : 1px dotted ThreeDHighlight;
   border-left : 1px dotted ThreeDShadow;
   width : 1px;
   background : #000000 !important;
   }
 
 #nav-bar toolbarseparator {
    margin : 2px 0.2em;
    border-right : 1px dotted ThreeDHighlight;
    border-left : 1px dotted ThreeDShadow;
    width : 1px;
    background : #000000 !important;}
    }

I had to do that as the original lines were way to thin and faint. So the below image is now what I have.

Image

In the future if I need more separator lines I would use your "flexible spaces" css code trick to position the lines and update the prefs.js file, then I would just edit that file "customizableui-special-spring**" and then change to "customizableui-special-separator**

Prof. Martelo
 
Posts: 134
Joined: January 1st, 2010, 10:40 am

Post Posted February 4th, 2018, 9:23 am

Aris, is there any css code to hide the mobile bookmarks folder from the bookmarks sidebar?

Aris

User avatar
 
Posts: 3124
Joined: February 27th, 2011, 10:14 am

Post Posted February 4th, 2018, 10:01 am

@FineWine
Your solution is even better. Adding flex spaces everywhere separators should be, editing prefs.js and using find&replace on flex spaces is really smarter.

@Prof. Martelo
CSS code can not hide sidebar content. It can only change some icons or background colors. If you are using Sync "Mobile Bookmarks" appear everywhere.

msia2k
 
Posts: 72
Joined: May 4th, 2014, 10:02 am

Post Posted February 6th, 2018, 9:18 pm

Hi, i would like to know if it's possible to reduce the font size of the URLbar in Firefox post 57?


EDIT:

To be more precise, from the current default theme (photon), the only thing i would like to change is the font size of the location bar (and search bar) back to 12px. Is it possible?

Aris

User avatar
 
Posts: 3124
Joined: February 27th, 2011, 10:14 am

Post Posted February 7th, 2018, 2:52 am

Yes, you need to create a userChrome.css inside your profiles /chrome/ folder and add this to it:

Code: Select all
#urlbar, .searchbar-textbox {
  font-size: 12px !important;
}


In case you need more detailed instructions or more Fx57+ changes and tweaks look here: https://github.com/Aris-t2/CustomCSSforFx/

msia2k
 
Posts: 72
Joined: May 4th, 2014, 10:02 am

Post Posted February 7th, 2018, 9:05 pm

Aris wrote:Yes, you need to create a userChrome.css inside your profiles /chrome/ folder and add this to it:

Code: Select all
#urlbar, .searchbar-textbox {
  font-size: 12px !important;
}


In case you need more detailed instructions or more Fx57+ changes and tweaks look here: https://github.com/Aris-t2/CustomCSSforFx/


Thx, it worked.

OTOH, it seems the code for getting the empty -dotted icon displayed on the tabs doesnt work on nightly 60.

Aris

User avatar
 
Posts: 3124
Joined: February 27th, 2011, 10:14 am

Post Posted February 8th, 2018, 12:56 am

Works fine here.
Image

Make sure you also have the image file in the correct location.

Prof. Martelo
 
Posts: 134
Joined: January 1st, 2010, 10:40 am

Post Posted February 23rd, 2018, 8:30 am

In the latest nightly using the "CustomCSSforFx 1.7.0." with the option "tabs toolbar below navigation toolbar" selected, the tabs toolbar height is too small.

I´m using 02/02/2008 nightly and it works fine.

Aris

User avatar
 
Posts: 3124
Joined: February 27th, 2011, 10:14 am

Post Posted February 23rd, 2018, 8:47 am

@Prof.Martelo
Everything like always for me on Win7/10.

Image
Image

#Sun-Glasses
 
Posts: 58
Joined: February 4th, 2017, 1:57 pm

Post Posted February 25th, 2018, 9:12 am

Hi Aris,

just installed Firefox 58.0.2 on another PC and configured it the way my primary Waterfox 56 is configured. Puh, that was truly time-consuming. Anyway, two questions still remain for me:

- I did install this add-on: https://addons.mozilla.org/firefox/addo ... dress-bar/ Now, the reload button has placed itself at the left side of the bookmark star and the history dropmaker (set to always show, at the end of the location bar). So it's (from left to right) reload - bookmark star - history dropmaker here. But I want the reload button at the very END of the location bar, so that it's bookmark star - history dropmaker - reload. Is that possible somehow?
- Is there a way to make the font inside of EVERY tab bold? I don't want any other bold fonts in the UI, just in the tabs.

Thanks in advance for your reply.

Aris

User avatar
 
Posts: 3124
Joined: February 27th, 2011, 10:14 am

Post Posted February 25th, 2018, 10:18 am

#Sun-Glasses wrote:Hi Aris,

just installed Firefox 58.0.2 on another PC and configured it the way my primary Waterfox 56 is configured. Puh, that was truly time-consuming. Anyway, two questions still remain for me:

1. I did install this add-on: https://addons.mozilla.org/firefox/addo ... dress-bar/ Now, the reload button has placed itself at the left side of the bookmark star and the history dropmaker (set to always show, at the end of the location bar). So it's (from left to right) reload - bookmark star - history dropmaker here. But I want the reload button at the very END of the location bar, so that it's bookmark star - history dropmaker - reload. Is that possible somehow?
2. Is there a way to make the font inside of EVERY tab bold? I don't want any other bold fonts in the UI, just in the tabs.

Thanks in advance for your reply.


1. "bookmark star - history dropmaker - reload"
This is not possible. The history dropmarker is not in the same box as the other buttons. You can either have it before or after all the other buttons.

To place reload after bookmarks toolbar button use this:
Code: Select all
#pageAction-urlbar-_ad6743c5-3ef8-448b-aed2-76f519212ca7_ {
  -moz-box-ordinal-group: 1000 !important;
}


2. Sure. Use this:
Code: Select all
 .tabbrowser-tab .tab-label {
  font-weight: bold !important;
}

Prof. Martelo
 
Posts: 134
Joined: January 1st, 2010, 10:40 am

Post Posted February 26th, 2018, 4:58 am

Aris wrote:Works fine here.
Image

Make sure you also have the image file in the correct location.


Just figured it out.

I have the new tab button in the beginning of the location bar.

If i put the new tab button on the tab bar the height is normal again.

Aris

User avatar
 
Posts: 3124
Joined: February 27th, 2011, 10:14 am

Post Posted February 26th, 2018, 5:40 am

Could you test a clean setup of CustomCssfoFx files with only 'tabs not on top' enabled (compared to default setup)?

Image

Return to Extension/Theme Releases


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests