MozillaZine

Seamonkey slow to load home page at start up

User Help for Seamonkey and Mozilla Suite
TPR75
 
Posts: 610
Joined: July 25th, 2011, 8:11 am
Location: Poland

Post Posted January 2nd, 2018, 2:01 pm

BTW I'm using RAM disk image for browser's cache:
https://sourceforge.net/projects/imdisk-toolkit/
It is way much faster than HDD or even SSD (and is not deprecating SSD NAND cells when Read/Write).

Website are loading pretty fast, I say. 8-)

Stereodoc
 
Posts: 32
Joined: July 23rd, 2011, 12:34 pm

Post Posted January 6th, 2018, 2:40 pm

another profile is behaving the same way now. Don't know what changed but again Google as the home page takes about 30 seconds to load up.

Tried some of the suggested settings TPR75 suggested, unfortunately no improvement. Also, bumped up the version back to 2.49.1.

Guess I'll have to live with it. I'm stumped.

Stereodoc
 
Posts: 32
Joined: July 23rd, 2011, 12:34 pm

Post Posted January 7th, 2018, 1:34 pm

OK. have some additional info.

I never paid any attention to this before but when opening SM, in the lower left hand corner SM shows what it is connecting too or trying to connect too. Google is my home page as mentioned earlier, but upon opening SM the following appears in the lower left corner:

-Waiting for www.google.com about 7 seconds before search box appears
-Transferring data from www.google.com about 15 seconds before the blue, red, yellow graphic appears.
-Read data from www.google.com about 2 seconds
-Waiting for www.google.com about 6 seconds
-Transferring data from adservices.google.com about 5 seconds

Doesn’t matter if a search term is put into the search box or not.

A returned search will not occur until the above is completed. SM works fine after the initial load.

Unaffected profiles are less than 2 seconds to complete the above and search terms respond immediately.

Peter Creasey

User avatar
 
Posts: 416
Joined: October 26th, 2007, 2:32 pm
Location: Texas

Post Posted January 8th, 2018, 7:53 am

S, why don't you try an innocuous home page that loads initially!?!
. . . . . . . . . . Pete

therube

User avatar
 
Posts: 18194
Joined: March 10th, 2004, 9:59 pm
Location: Maryland USA

Post Posted January 8th, 2018, 1:03 pm

Good thought.
One like, about:blank.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball CopyURL+ FetchTextURL FlashGot NoScript

Stereodoc
 
Posts: 32
Joined: July 23rd, 2011, 12:34 pm

Post Posted January 13th, 2018, 11:10 am

OK. tried about:blank. loaded instantly. Showed Done in the lower left corner instantly. Seamonkey bubbles (in upper right corner) stopped just as fast.

Then tried a single homemade web page with a couple lines of text on a hosting site I have access to and set it as the home page. Took 20 seconds to load and to show done in lower left corner.

Peter Creasey

User avatar
 
Posts: 416
Joined: October 26th, 2007, 2:32 pm
Location: Texas

Post Posted January 15th, 2018, 9:14 am

Depending on how fast your internet interface it, that might be about right.

And, yes, I figured your particular home page being slow to load might be your problem.
. . . . . . . . . . Pete

therube

User avatar
 
Posts: 18194
Joined: March 10th, 2004, 9:59 pm
Location: Maryland USA

Post Posted January 15th, 2018, 10:51 am

The other thread mentioned (Google) Safe Browsing causing slowdowns - for some.
Can't hurt to disable & see if that makes any difference.
Why safebrowsing folder contents can cause a big slow down
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball CopyURL+ FetchTextURL FlashGot NoScript

Stereodoc
 
Posts: 32
Joined: July 23rd, 2011, 12:34 pm

Post Posted Yesterday, 1:26 pm

I'm not sure what you mean by internet interface but I have another PC that is a pentium P4 with XP which loads fast that is right next to this box. Maybe this particular Win7 machine is at fault.

Stereodoc
 
Posts: 32
Joined: July 23rd, 2011, 12:34 pm

Post Posted Yesterday, 2:01 pm

Deleted all the files in the safebrowsing folder and homepage loading is fast again, for now.

I'll revisit the forum next weekend. have a good week all, Frank too.

therube

User avatar
 
Posts: 18194
Joined: March 10th, 2004, 9:59 pm
Location: Maryland USA

Post Posted Today, 10:49 am

I too am seeing a definite cause & effect when using a "bad" /safebrowsing/.

5.1.8.4rc1: Eats 50% CPU on browser startup
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball CopyURL+ FetchTextURL FlashGot NoScript

therube

User avatar
 
Posts: 18194
Joined: March 10th, 2004, 9:59 pm
Location: Maryland USA

Post Posted Today, 1:34 pm

Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball CopyURL+ FetchTextURL FlashGot NoScript

Return to SeaMonkey Support


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest