MozillaZine

Cant search body after 52.6.0

User Help for Mozilla Thunderbird
AtuPuk
 
Posts: 2
Joined: May 22nd, 2018, 12:07 am

Post Posted May 22nd, 2018, 12:45 am

Hello, after the version on Thunderbird 52.6.0 (52.8.0 included) search in "body" using "contains" stopped working.
In 52.5.2 it worked well

I tried delete global-messages-db.sqlite and redownload IMAP folder - still same

If I downgrade to Thunderbird 52.5.2 search is working again without problem



Emals in Thunderbird are journaled email from MS Exchange - I included one of email for reference
Example image of affected email message: https://pasteboard.co/Hmk4BKR.png
(I can also upload msg somewhere )

I suspect that problem may be caused by some search fix in TB and mail produced by Exchange.

What did you do? (steps to reproduce)
After update, if I search "body "contains" "X-Spam-Flag: YES" I get no results


Thunderbird 52.6.0 (portable) Windows 7 (Czech), IMAP account
Agent Agent: Mozilla / 5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv: 52.0) Gecko / 20100101 Thunderbird / 52.8.0


Could you give me an advice please? Maybe some workaround? Or how can I colect information to post bug on https://bugzilla.mozilla.org/ ? Thanks

wsmwk
 
Posts: 2538
Joined: December 7th, 2004, 6:52 am

Post Posted May 22nd, 2018, 3:31 am

global-messages-db.sqlite has absolutely nothing to do with "search messages" method of searching, so deleting it would have no impact.

Have a look at https://www.thunderbird.net/en-US/thund ... easenotes/ - it involves https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1259534

Then 52.7.0 fixed https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1434020 which was a regression of the aforementioned bug.

Perhaps what you are seeing is imap https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1245532

AtuPuk
 
Posts: 2
Joined: May 22nd, 2018, 12:07 am

Post Posted May 23rd, 2018, 7:34 am

Thanks!

I just did little testing. I copied some mails from IMAP to local folder and try search body in there - nothing. So problem is not probably IMAP related.
So in 52.7 - search in local folder don't work
In 52.5.2 i work's

Do you thing I should post it on bugzilla ?

wsmwk
 
Posts: 2538
Joined: December 7th, 2004, 6:52 am

Post Posted May 23rd, 2018, 8:08 am

If it worked in 52.6.0 then yes, please file a bug and attach your testcase message

Return to Thunderbird Support


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests