MozillaZine

TBird Problem When Deleting Attachments

User Help for Mozilla Thunderbird
Richard1296
 
Posts: 62
Joined: July 29th, 2012, 2:25 pm

Post Posted July 10th, 2018, 6:15 pm

Has this problem been resolved ? I see there is now an update listed as 52.9.1 available.

Richard

tanstaafl
Moderator

User avatar
 
Posts: 44470
Joined: July 30th, 2003, 5:06 pm

Post Posted July 10th, 2018, 9:19 pm

https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1473893

I don't see any bad side effects (message body is okay etc.) when I delete a attachment with 52.9.1. However, when I send a HTML message it gets automatically converted to a plain text message. That makes me wonder what else is broken.

Richard1296
 
Posts: 62
Joined: July 29th, 2012, 2:25 pm

Post Posted July 11th, 2018, 7:43 am

Well...it looks like I will wait a while longer to upgrade from 52.8.0.

Thank You for the info


Richard

wsmwk
 
Posts: 2532
Joined: December 7th, 2004, 6:52 am

Post Posted July 11th, 2018, 7:52 am

tanstaafl wrote:https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1473893

I don't see any bad side effects (message body is okay etc.) when I delete a attachment with 52.9.1. However, when I send a HTML message it gets automatically converted to a plain text message. That makes me wonder what else is broken.

Best then to file a bug, no?

WaltS48

User avatar
 
Posts: 3763
Joined: May 7th, 2010, 9:38 am
Location: Pennsylvania, USA

Post Posted July 12th, 2018, 6:01 am

I'm confused. :?

Since upgrading to 52.9.0, TB is insisting on displaying in HTML mails
which presumably have been created in HTML. I prefer to view as plain
text whenever possible - how can I choose to do so?


REF: https://groups.google.com/forum/?fromgr ... igWgKfgmD8

I tested sending HTML mail in my Windows 10, TB 52.9.1 yesterday and received them in HTML.

I'll install it in my test account on Linux (again) and do some more tests.
Linux Desktop - AMD Athlon(tm) II X3 455 3.3GHz | 8.0GB RAM | GeForce GT 630
Windows Notebook - AMD A8 7410 2.2GHz | 6.0GB RAM | AMD Radeon R5

wsmwk
 
Posts: 2532
Joined: December 7th, 2004, 6:52 am

Post Posted July 12th, 2018, 6:05 am

tanstaafl wrote:https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1473893

I don't see any bad side effects (message body is okay etc.) when I delete a attachment with 52.9.1. However, when I send a HTML message it gets automatically converted to a plain text message. That makes me wonder what else is broken.

We've had several people test (Walt was one), and none can reproduce

tanstaafl
Moderator

User avatar
 
Posts: 44470
Joined: July 30th, 2003, 5:06 pm

Post Posted July 12th, 2018, 4:07 pm

I re-installed 52.8.0 in a different directory and did some re-testing using 52.8.0 and 52.9.1 with the same profile. I can't reproduce the problem (HTML message converted to plain text) anymore. Not sure why. I had no problem repeating the problem on demand yesterday.

Yesterday I hadn't relied upon how the message looked, I had viewed the raw message source and been surprised by seeing a Content-Type: header set to text/plain in both the senders and recipients copy of the message. I ruled out it being due to a "send message as plain text if possible" setting (because I had bolded some text) and verified that a HTML message with just an attachment (no text in message body) keeps the Content-Type: multipart/mixed when the attachment is deleted.

Since I can't reproduce the problem anymore I'm not going to file a bug report.

wsmwk
 
Posts: 2532
Joined: December 7th, 2004, 6:52 am

Post Posted July 13th, 2018, 3:18 am

Thanks for retesting it.

Return to Thunderbird Support


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 11 guests